Category: Peraduan

See the latest contest and giveaway for Blogger.

Contest SEO – Malaysia Best Blog 2015

src="https://bitclubnetwork.com/banner1/b1-728x90.gif" width="728" height="90" border="0">

Contest SEO: Malaysia Best Blog 2015

Tahun 2015 bermula dengan cabaran Contest SEO – Malaysia Best Blog 2015 yang dianjurkan oleh Ohduit.com. Dah lama rasanya saya tidak join giveaway atau contest.

Blogger dikehendaki menyenaraikan sekurang-kurangnya 10 Malaysia Best Blog 2015.

10 Malaysia Best Blog 2015? Berlegar-legar burung atas kepada memikirkan blog siapakah yang akan menjadi Malaysia Best Blog 2015 pilihan saya.

Saya ada beberapa blog yang mungkin layak menjadi Malaysia Best Blog 2015. Blog-blog ini tentulah blog-blog kegemaran saya yang selalu juga saya blogwalking dan menjadi inspirer kepada saya untuk meneruskan perjuangan dalam penulisan blog.

Blog-blog itu adalah (more…)

iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger

hadiah iphpne 5s

Assalamualaikum dan Hi!

hadiah iphpne 5s

Dah lama saya tak join contest atau cabaran yang dianjurkan blogger di Malaysia. Malas mungkin? Entry pun kadang-kadang je update. Bila ada idea nak menulis barulah blog ni ‘hidup’.

Kali ini saya merajinkan diri untuk menyertai contest oleh blogger denaihati. Saya rasa sesiapa pun takkan lepaskan peluang menyertai cabaran ini kerana hadiah yang lumayan atau mungkin untuk lebih dikenali.

Tidak kisahlah apa pun alasannya, peluang yang baik harus digunakan dengan sebaik mungkin juga. :) Orang cakap peluang hanya datang sekali. Tolonglah. Saya belum jumpa lagi (more…)

Peraduan Ulangtahun ke-4 Blog PCB

Assalamualaikum

Dah lama tak join Giveaway. Sangat lama sebab sangat SIBUK. Kononnya!

Bila terjumpa Giveaway dari Blog PCB ingatkan Blog Pantai Cahaya Bulan. Rupa-rupanya PCB stand for Pak Cek Biola. Oho…

Macam skema je gambar tu. Hihi

Sekarang kita masih di awal Muharram kan? Dah senaraikan azam baru, impian? Zifa? Dalam kepada tu dah pasang azam tapi belum tulis kat paper lagi.

‘Eh? Penting ke sampai nak tulis zam kat paper? Penting! SANGAT PENTING sebab dapat visualize apa yang kita nak.. T__T

Amboi! Sedap cakap sedap bagi nasihatkan Zifa ni? Diri sendiri belum buat pun. Azam Zifa tahun ni tak nak tangguh kerja lagi. Impian nak tulis blog dah terlaksana cuma nak bagi meleTOP dan penuh pengisian. Bukan blog syok sendiri walau kadang syok sendiri. Haha.

Hari tak dapat nak keluar sebab hujan dan bila hujan Hubby guna kereta tanpa payung besar dengan sepantas kilat balik rumah terus tulis blog dengan baju yang kebasahan.

Saya meminati Entri blog PCB iaitu Majlis Perkahwinan Fizo Omar dan Mawar bertarikh 10 November 2013 kerana saya minat Fizo Omar! 

Saya dah follow semua media sosial PCB kecuali Instagram sebab unactivated.

Puh..puh..menang!

Detik Bersama Sunlight

Selalunya last minute baru tau ade contest. Masih belum terlambat untuk join contest ‘Detik Bersama Sunlight’ yang dianjurkan Puan Bee dengan Sunlight sebagai penaja hadiah.

Thru her blog, baru Zifa dapat tau ada contest satu lagi yang mana dapat bekalan Sunlight untuk setahun jika pamerkan penanda sunlight kat pagar rumah. Alamak, minggu lepas beli Sunlight tak dapat pun.

Ok..Zifa dah search gambar-gambar moment untuk dijadikan syarat bagi menyertai peraduan ini. So Zifa decide nak submit gambar nelayan kat Kuala Muda. Zifa tak tau sama ada gambar ni cukup layak atau tidak. Tapi cuba je la kan.

Hujung minggu selalu jugak pergi Kuala Muda beli ikan. Macam-macam jenis ikan ada. Harganya pun murah. Orang memang ramai la. Biasa Hubby beli ikan direct atas bot nelayan. Plastik jangan lupa bawa sendiri. Kalau tak da bayar 20sen untuk plastik.

Selalunya Hubby beli banyak ikan. Dan Zifa la mangsanya nak siang ikan banyak-banyak dan kena bau hanyir ikan. Tapi mujur ada Sunlight. Kurangla bau hanyir ikan lepas siang ikan. Sinki pun shiny balik dan tak hanyir. Sebelum ni dah macam-macam pencuci pinggan yang guna, saja nak test lagipun Sunlight mahal cikit. Tapi tak ada setanding Sunlight. Ma kat kampung memang pakai Sunlight. Dari kecik yang tu je dia beli. Bila boring beli brand lain tapi tak lama. Sunlight datang singgah jugak.

Ni gambar yang Zifa pertaruhkan bagi Peraduan Detik Bersama Sunlight.

Detik Saya Bersama Sunlight

Abang-abang nelayan tengah asingkan ikan yang melekat kat jaring. Jap lagi nak beli ikan 2 kg ye bang.

DiGi WWWOW Awards 2012

Assalamualaikum…

Tetiba je rasa nak join awards ni (padahal dah tau tak dapat punya) untuk suka-suka saja. Dah jemu nengok iklan DiGi WWWOW Awards 2012 kat TV so apa lagi pagi Ahad yang santai ni Zifa spend la masa 5 minutes untuk register untuk DiGi Awards ni.

Rasanya ramai blogger yang join untuk awards ni berdasarkan kategori masing-masing. Zifa join DiGI Awards bagi kategori Nuffnang :: Blogger of The Year. Mereka yang join bukan calang-calang orangnya nak dibandingkan dengan Zifa yang masih baru dalam dunia blogging ini. Pertandingan ini berdasarkan voting dan mula diperkenalkan pada tahun lepas lagi. Tahun lepas Zifa tak join pun sebab rasa eh sapa la nak vote kan. Bukan ade follower pun. Kawan-kawan pun bukan tau Zifa blogging dan Zifa pun dah tukar nama domain yang baru yang tidak diwar-warkan pada kawan-kawan. Zifa tak mengharap orang baca pun penulisan Zifa. Tapi kalau ada alhamdulillah.

Sesapa yang sudi boleh vote Zifa bagi Kategori Blogger of The Year DiGi WWWOW Awards. Tq all.

CLICK TO VOTE ME. TQ

Zifa–>> Crush Vacation to KL

Jom Join 1st GIVEAWAY from PopScarf!

Assalamualaikum wbt

Alhamdulillah sekarang ini makin ramai yang buat business online. Termasuklah Zifa walaupun dah setahun lebih berkecimpung, rezeki untuk melebarkan sayap masih belum tertunai. Kenapa? Banyak asam garamnya dalam dunia business.

Pada tahun baru 2012 ini, ade sekawan wanita yang berjinak-jinak dengan online business. Apa yang depa jual? Pastinya tudung-tudung, scarf, hijab dan seangkatan dengannya yang menjadi pilihan. Biasanya perempuan macam tu la dah tak boleh nak lari dah dari barang-barang perempuan ini. Sama la macam Zifa. Tudung dalam almari agaknya boleh bukak kedai tudung bundle. Boleh tak? Satu idea yang baru ni. Biasanya baju, seluar, comforter bundle je yang ada jual. What do you think?

Melalut panjang dah Zifa. Sebenarnya entry ini ditulis bagi memenuhi satu syarat GA yang dianjurkan oleh sekawan usahawan wanita yang comei ni.

Comei ke x? Comei kan? Scarf-scarf yang dijual pun comei-comei. Tapi Zifa nak yang FREE je. Harap menanglah ye.

Kawan-kawan yang nak shopping bolehlah terjah blog PopScarf atau LIKE fb PopScarf.

Hurm….siapa yang Zifa nak tag ni.

http://izzlorna.com

http://wanznoen.blogspot.com/

http://sawanila.com

Hadiah menarik menanti. GA ini berlansung from 18 Jan – 18 Feb 2012.

Menang Giveaway lagi

Alhamdulillah buat ketiga kalinya dan pertama kalinya bagi pembuka tirai 2012 Zifa menang Giveaway yang dianjurkan oleh Nisa Kay. Terima Kasih ye.

Zifa juga mengucapkan jutaan terima kasih kepada penaja hadiah, Shazwan Azizan yang dimenangi oleh Zifa. Banyak hadiah yang ditawarkan tapi rezeki yang dapat dari Giveaway ini adalah TopUp 10. Walaupun bukan hadiah yang diidamkan tapi tetap bersyukur. Dari beratus-ratus yang join GA ini, Zifa antara yang bertuah. Bertuah tak? Kau?

Nampaknya tak dapat nak guna hadiah GA ini sebab Zifa pakai postpaid. Terpaksa la sedekah kat adik. Adik pulak yang bertuah. Iskk….

Penaja Shazwan Azizan atau nama glamornya WAnblur ini adalah seorang blogger macam Zifa jugak. Zifa sangat suka dengan template blog Shazwan. Agaknya Wanblur ni dah lama blogging, follower pun ramai. Nak cerita lebih-lebih tak kenal pulak dengan si Wan ni. Nanti tersilap bercerita, fitnah pulak yang muncul. Apa pun terima kasih.

Sekarang ini Wanblur sedang anjurkan Kempen Sertai Bloglist Wanblur. Zifa pun nak join jugak. Ada syarat-syarat yang perlu diikuti. Jom terjah.

So dah tau, syarat?

Someone who I tag: my cousin, Wan Fadhilah

My Craft Garden 1st Giveaway

Salam semua,

Zifa join giveaway lagi. Kali ini dianjurkan oleh Pn. Rosmalia. Suka nama ini. Boleh Like fb beliau. GA ini dibuat sempena menyambut anniversary perkahwinan beliau yang ke-4 dan juga sempena penjenamaan semula blog. Tahniah diucapkan semoga kebahagiaan dan keredhaanNya berpanjangan.

Pn. Rosmalia ini adalah seorang crafter. Hadiah pun semestinya dari tangan Pn. Rosmalia jugak.

Zifa: Zifa pun nak jadi crafter jugak. Tapi belum berjinak-jinak lagi. Baru beli kain je kononnya nak pandai menjahit macam crafter otai kat Malaysia.