6 bulan sebelum tibanya bulan puasa dah elok buat planning untuk tambah pendapatan bermusim setiap tahun ni yang Insyallah untung berlipat kali ganda dalam masa yang singkat. Banyak idea bisnes bulan puasa dan hari raya yang boleh dibuat.

Antaranya

  1. Upah menjahit
  2. Bisnes air (air balang, cendol, air yogurt, ice blended, soya dan macam-macam lagi)
  3. Jual sampul raya – walaupun bisnes bermusim, untungnya cepat dan laju.
  4. Jual telekung – Paling laris musim raya. Semua nak solat pakai telekung baru.
  5. Bisnes barangan kosmetik – Semua nak cantik-cantik, bibir mungil di hari raya. Wanita yang menatarias simple pun, pasti beli bedak jugak at least.
  6. Bisnes baju raya – Bisnes baju raya boleh pecahkan fokus lagi. Baju raya dewasa (lelaki/wanita) dan kanak-kanak dan bayi.
  7. Bisnes tudung raya – Pastinya wanita banyak borong tudung nak sedondon dengan baju raya.
  8. Bisnes Cookies Raya – Ini paling banyak orang akan jual. Orang sekarang dah berduit. Buat sedap-sedap, pasti orang akan beli.

Idea bisnes bulan puasa dan raya ini bukan aje anda boleh gunapakai masa musim puasa dan raya aje tapi sepanjang tahun. Tapi tentunya ligan buat bisnes ikut musim cepat sikit duit kepuk kepuk masuk. Kan?

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.