serbuk debunga kurma

Assalamualaikum…

Serbuk debunga kurma (Dates Pollen) ni asalnya dari Madinah. Suami pesan dekat kawan yang kebetulan nak pergi tunaikan umrah Jan 2012 yang lalu.

Serbuk debunga kurma ni Zifa dah dapat couple of weeks dah tapi masih belum cuba lagi. Dari apa yang Zifa Google, baunya macam sperma tapi Zifa bau tak ada la pulak. Banyak khasiat yang diperkatakan mengenai serbuk debunga kurma ini. Antara khasiatnya adalah:

  • merawat ketidaksuburan
  • menambah hormon lelaki dan menambahkan jumlah sperma serta memekat sperma
  • menambahkan tenaga seksual
  • menguatkan janin supaya tidak mudah keguguran

So, yang nak berusaha nak dapatkan baby boleh la mencuba. Masyarakat Arab yang baru kahwin biasanya akan makan pada awal perkahwinan untuk mengatasi kemandulan dan ada yang jadikan ia sebagai air teh diminum setiap hari. Kalau ada saudara mara yang pergi Makkah bolehlah kirim, kat online ni pun ada jual. Google je.

Ini next ikhtiar juga la nak dapatkan baby, selain buah zuriat dan IUI yang dah 2x telah dicuba namun masih belum berjaya. Doa banyak-banyak moga diizinkan Allah. Apa-apa pun yang kita cuba, Allah sahaja yang memperkenankanNya. Allah lebih tahu apa yang terbaik buat kita di sisiNya.

Sebelum itu, Zifa nak kongsi sedikit la makanan yang perlu kita pantang jika nak mengandung. Ini bidan kampung yang bagi petua. Elakkan makan pisang nangka, kacang panjang, air tebu dan tea susu. Tea ‘O’ tak apa.

Zifa—> Jika ada ‘berita’ gembira, Zifa akan kongsikan dengan satu dunia.

Leave a Reply