Happy 3rd Anniversary Wedding Pillow

MY IPhone6 728x90 24092014 Happy 3rd Anniversary Wedding Pillow Happy 3rd Anniversary Wedding Pillow

Assalamualaikum…

MY IPhone6 300x250 24092014 Happy 3rd Anniversary Wedding Pillow Happy 3rd Anniversary Wedding Pillow

3rdanniversary 584x389 Happy 3rd Anniversary Wedding Pillow

2 weeks ago Zifa menyambut Hari Ulangtahun Perkahwinan yang ke-3. Alhamdulillah. Setiap kali tiba hari-hari yang istimewa macam ni mestilah nak surprise our love one dengan something surprise juga kan? I always get headache when thinking what kind of present I wanna surprise.

Last year Zifa buat card. On his birthday in April, Zifa dah buat cheese cake. His favourite cake which I never made before. But Alhamdulillah its work and yummylicious. You know what, masih berbaki lagi cheese cake dalam fridge. Tinggal 1 slice lagi. Bila nak habis ni yek. Maklumlah kids belum ada. kalau ada confirm habis in 5 minutes.

When talking about kids, as a wife nothing more special if I can give him a son and daughter. Well, apa boleh buat Allah masih belum izinkan walau dah macam-macam kaedah perubatan either modern or traditional we go through together.

Kali ini, Zifa buat surprise untuk Hubby Zifa dengan membuat bantal super cute ini. Jahit sendiri tau. Ini adalah bantal ke-2 yang Zifa jahit. The first one Zifa buat bantal untuk kawan sekolah yang kawin last month. Buat 2 biji bantal love jugak dengan ada tulisan nama kawan Zifa and nama husband dia which Zifa jahit abjad dengan felt. I’m crazy with felt craft. Walaupun tak berapa cantik and kemas but its was a good try and something special which lain dari yang lain. What more important, I made it with my own hand, handmade tau and of course IKHLAS. Nanti la Zifa buat entry lain about the first pillow I made. Sebelum ni Zifa dah jahit felt pada t-shirt. Boleh jenguk kat sini.

Zifa sekarang dah tak suka bagi hadiah like souvenir yang hanya boleh pamer kat almari. Almari pun crowded with such of thing. Dah nak jadi muzium rumah Zifa ni. Zifa sekarang suka bagi hadiah that people can use it. No more simpan kat almari or display on your desk. Nak buang sayang jugak sebab pemberian orang. We must appreciate it. Bunga telur yang dapat masa kenduri pun sayang nak buang tau. Anyway, it’s just my honest opinion. Setiap orang lain citarasa kan.

Bantal yang Zifa bagi kat Hubby ni actually lewat sikit bagi dari hari ulang tahun kami. Zifa dapat gelang kaki this year.Kikiki… Thanks Hubby. Love you so much.

MY IPhone6 300x250 24092014 Happy 3rd Anniversary Wedding Pillow Happy 3rd Anniversary Wedding Pillow

Zifa pulak tak bagi apa-apa sebab projek pillow wedding anniversary was delay because of tak pandai nak print gambar. Merajuk Hubby sebab tak bagi hadiah apa-apa on our wedding anniversary day. But alhamdulillah, pillow berjaya jugak buat walaupun lewat bagi. Bolehlah Zifa ambik tempahan lepas ni. kikiki….Masa buat entry ni baru Zifa perasan yang Zifa tak tulis perkataan wedding. Tergantung pulak ayat happy anniversary. Anniversary apa ye? No more mistake after this.


closeup 584x389 Happy 3rd Anniversary Wedding Pillow

Close up sikit. Huhu awat la lupa tulis perkataan wedding. Spoilllll

sepia 584x389 Happy 3rd Anniversary Wedding Pillow

Bantal kali ni Zifa tak buat tulisan nama dengan felt. Buat ringkas-ringkas je sebab tak sabar nak buat surprise. Happy nyer my husband bila Zifa buat surprise dengan letak pillow ni under tikar sembahyang.  Masa Hubby balik kerja and nak solat Asar Zifa dah letak siap-siap kat tikar sembahyang. Bila dia nak bentang tu, hahaha…Eeee….baby (panggilan Hubby untuk Zifa). Tapi Hubby tak boleh cium Zifa lagilah ada wudhu.  So sweet.

Zifa–>> Next year nak bagi hadiah apa ye? Any ideas?

Leave a Reply